Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Γέροντας Παστίτσιος: Πως ξεκίνησαν όλα και για ποιο λόγο καταδικάστηκε

Προχθές ο Γέροντας Παστίτσιος (κατά κόσμον Φίλιππος Λοϊζος) καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3τή αναστολή για κατ' εξακολούθηση εξύβριση θρησκευμάτος εξαιτίας της σατιρικής σελίδας που είχε δημιουργήσει στο facebook το 2012. Άξιο αναφοράς είναι ότι τη διαδικασία κίνησε ο προφυλακισμένος ναζιστής βουλευτής Παππάς της Χρυσής Αυγής, με επερώτησή του στην βουλή και εν συνεχεία κινήθηκαν αστραπιαία αστυνομικές και δικαστικές αρχές που οδήγησαν στην σύλληψή του. Ας προσπεράσουμε τον επικίνδυνο Αγιατολαχισμό των κρατικών θεσμών κι ας επικεντρωθούμε στο ζουμί της υπόθεσης. Στο τι ήταν αυτό που ανάμεσα σε πλήθος σατιρικών χριστιανικών σελίδων έκανε τον Γέροντα Παστίτσιο νούμερο ένα μισητό πρόσωπο στους ακροδεξιούς-εκκλησιαστικούς-στρατιωτικούς κύκλους που επιχειρούν επί πολλά χρόνια τώρα να πετύχουν την αγιοποίηση του μοναχού Παϊσιου.
Ο Γέροντας Παστίτσιος, δημιούργησε μια υποτιθέμενη ιστορία για κάποιον 18χρονο χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος είχε ένα τροχαίο ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και τελικά κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Η μητέρα του δεν το έβαλε κάτω, πήγε σην Ιερά Μονή της Σουρωτής Θεσσαλονίκης όπου και βρίσκεται θαμμένος ο Παϊσιος, προσευχήθηκε και το αποτέλεσμα ήταν όταν γύρισε στο νοσοκομείο οι γιατροί να της πουν ότι ως εκ θαύματος ο γιος της είχε αναρρώσει! Δείτε παρακάτω screenshots από την σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου με την προετοιμασία του "θαύματος".











Γράφει ο Γέροντας Παστίτσιος "Το θαύμα ήταν έτοιμο και με λίγη πίστη πέρα για πέρα αληθινό. Τώρα έπρεπε να το στείλω σε όλα τα έγκυρα ορθόδοξα, πατριωτικά, ουφολογικά και λιακοβαρεμένα blogs. Οι ώρες της νέας τάξης άρχισαν να μετράν αντίστροφα. Το θαύμα πρωτοδημοσιεύθηκε στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ."

Τα γνωστά ακροδεξιά και εκκλησιαστικα sites άρχισαν να το αναπαραγάγουν με δέος και θαυμασμό ως το νέο θαύμα του γέροντα.

























Ούτε η καθύβριση θρησκευμάτων, ούτε η προσβολή ιερών και οσίων, ούτε οι αναφορές εκατοντάδων χριστιανοταλιμπάν ήταν ο λόγος της κινητοποίησης του φασιστοκατασταλτικού μηχανισμού και της σύλληψης του 27χρονου Φίλιππου Λοϊζου. Ο λόγος ήταν η παραπάνω φάρσα του Παστίτσιου και το βαθύτερο νόημά της. Με δυο λόγια η δημιουργία ενός υποτιθέμενου θαύματος που μέσα σε ελάχιστες μέρες κατέκλυσε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο που πρόσκειται στο τρίπτυχο Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών και παρουσίαζε με δέος το νέο συγκινητικό θαύμα του γέροντα.Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η εκκλησία της Ελλάδος προετοιμάζει το έδαφος για την αγιοποίηση του Παϊσιου. Χαρακτηριστικό του τρόπου λειτουργίας και συντήρησης της θρησκείας-εκκλησίας, είναι ανά διαστήματα να ανακυρήσσει καινούριους αγίους, πιο κοντά στην εποχή, ανανεώνοντας το θρησκευτικό αίσθημα του ποιμνίου της (των προβάτων της σε ελεύθερη μετάφραση του όρου).

Όποιος έχει πάει στρατό σχετικά πρόσφατα, θα θυμάται την πλύση εγκεφάλου που δέχονται οι στρατευμένοι σχετικά με τον Παϊσιο, με ενημερωτικές διαλέξεις και προώθηση βιβλίων. Ειδικότερα στις Ειδικές Δυνάμεις (όπου το iq των στρατευμένων πειθήνιων Ορκ διευκολύνει την αποδοχή και αναπαραγωγή αυτών των ιδεών-διαλέξεων). Ο Παϊσιος λοιπόν, παρότι wannabe άγιος, με αγάπη προς τον πλησίον, (αρκεί να μην είναι εξ ανατολάς και μαύρος) είναι επίσης γνωστό ότι είχε μία εμμονή με την Τουρκία και τα σενάρια που αυτή καταρρέει, μπαίνουμε στην πόλη, παίρνουμε την Αγιά Σοφιά, ανασταίνουμαι και τον μαρμαρωμένο βασιλιά και ξαναγινόμαστε Βυζαντινή Αυτοκρατορία (!) (και μετά από καμιά δεκαριά χρόνια την πτωχεύουμε και αυτή αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και σίγουρα θα φταίνε οι αναρχοαριστεροί!).

Κατανοώντας λοιπόν τους λόγους που είναι τόσο αγαπητός "Άγιος" στις τάξεις του στρατού και της αστυνομίας, τι καλύτερο σε μια μεταχριστοδουλική Ελλάδα του πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, με νεοναζί στη βουλή με 7%, να υπάρχει ένας πρόσφατος επίσημος Άγιος με την σφραγίδα της Ιεράς Συνόδου και την αποδοχή του Αγίου Πνεύματος μέσω της "φωτισμένης" μάζωξης του παπαδαριού, που θα αξιολογήσει τα θαύματα του γέροντα που έγραψε η "Ελεύθερη Ώρα" και θα αποφασίσει ότι ήταν Άγιος και όχι απλός καλόγερος. Απόφαση που θα παρθεί βεβαίως βεβαίως μετά από συζήτηση, αξιολόγηση και ψηφοφορία των επίσης "φωτισμένων" Αγίων Πατέρων ανωτάτων κληρικών (βλέπε Άνθιμος Θεσσαλονίκης, Σεραφείμ Πειραιώς, Αμβροσίου Καλαβρύτων κ.ο.κ.). Γιατί η εκκλησία δρα πάνω απ' όλα δημοκρατικά. Ο νέος αυτός Άγιος θα είναι και ο άμεσος συνδετικός κρίκος σωμάτων ασφαλείας και εκκλησίας με βλέψεις προς ανατολάς.

Σαφώς και δεν θεωρώ πώς η σύλληψη είναι μια συνωμοσία του κράτους που προετοιμάζεται να πάρει την Πόλη και του χάλασαν τα σχέδια. Θεωρώ όμως πως είναι μία εκδικητική σπασμωδική κίνηση του κατασταλτικού και σκοταδιστικού "παρακράτους". Εξαιτίας μιας πολύ απλής φάρσας στο διαδίκτυο αποκαλύφθηκε το πως δημιουργούνται, κυκλοφορούν και γιγαντώνονται τα θαύματα, οι θρησκείες και οι Αγίοι τους. Αυτό που ενόχλησε λοιπόν δεν είναι η προσβολή οσίων και ιερών. Δεν τους έχει ενοχλήσει ποτέ ξανά. Αυτό που τους ενόχλησε είναι το ότι μέσα από τον παστίτσιο φάνηκε ο τρόπος που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ τα όσια και τα ιερά. Αυτό είναι στο δικό τους λεξιλόγιο όσιο και ιερό και δεν πρέπει να αμφισβητείται.

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις