Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το κυνικό εσωτερικό e-mail των διευθυντάδων του «Πλαίσιο» και η ανακοίνωση των εργαζομένων

Αναδημοσίευση από stokokkino.gr

Οι εργαζόμενοι στο Πλαίσιο Computers καταγγέλουν την εταιρία για εργασιακό μεσαίωνα. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την πολιτική της εταιρίας που συνθλίβει τα εργατικά δικαιώματα και έχει απολύσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 500 εργαζόμενους.

«Είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κυρήξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία. Μια εταιρεία που έχτισε το όνομα της στα πτώματα των απολυμένων και εξοθούμενων σε παραίτηση υπαλλήλων της, οι οποίοι αριθμούν πάνω από 500 τα τελευταία 3 χρόνια.

Διακηρύσσει ότι δίνει εργασία σε 1100 άτομα αλλά αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πλυντήριο εργαζομένων.

Η ίδια εταιρεία δηλώνει περήφανη κέρδη πάνω από 75% και την ίδια ώρα αντί να κάνει αυξήσεις (στο όπως είναι πλέον γνωστό) εντελώς πιεσμένο προσωπικό της, στρώνει το χαλί ενός εργασιακού μεσαίωνα. Πρωτοστάτης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με ενοικιαζόμενους εργαζομένους.

Έχοντας 4ωρους εργαζομένους των οποίων τα βασικά δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Ατομικές συμβάσεις, “υποχρεωτικών” 10ωρων που έχουν “κενά σημεία” στη θέση των ωρών παραπάνω δουλειάς. “Πρωταθλήματα” ανταγωνισμού μεταξύ των υπαλλήλων με έπαθλο την μη απολυσή τους, μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα και ένα σωρό άλλες πρακτικές που καθιστούν την ζωή των εργαζομένων της μαρτύριο.

Τελευταίο επεισόδιο στο μακρύ αυτό σήριαλ του success story είναι η ανήθικη μεθόδευση της ώστε να αντικαταστήσει τους 8ωρους εργαζόμενους της, με 4ωρους σκλάβους!

Προφασιζόμενη ένα σωρό ανούσιες αφορμές απολύει παλιούς για να φέρει καινούργιους, κάνοντας από επιλογή και όχι ανάγκη, την 4ωρη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πίσω από τους στατιστικούς πίνακες, τις βραβεύσεις και τις στημένες συνεντεύξεις, η εταιρεία Πλαίσιο Computers είναι μια εταιρεία, που πλήρως εναρμονισμένη με τις καθεστωτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, τσακίζει το ηθικό του εργαζόμενου, σκοτώνει τον μικρό-επιχειρηματία ανοίγοντας 52 Κυριακές τον χρόνο και επί της ουσίας σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, δημιουργώντας σκλαβοπάζαρα για τους νέους εργαζομένους.» 



Πηγή: stokokkino.gr , φώτο: Ταλιμπανική Δημοκρατία της Ελλάδος































Το εξωφρενικό με την τιμολογιακή τακτική του Πλαισίου δεν είναι ότι επιλέγει να πουλά προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτές τις τιμές, αλλά ότι το να συνεχίζει να το κάνει σημαίνει ότι υπάρχουν πελάτες που τις αποδέχονται και αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από τα καταστήματά του επιβραβεύοντάς τους. Σημειώστε και πως η σελίδα τους στο facebook αριθμεί 940.000 μέλη!

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

    Παλαιότερες Αναρτήσεις